header
header

Activiteiten

MOTORbeurs Utrecht 2018 staat weer bol van gave activiteiten! Het wordt een editie om nooit meer te vergeten. Nog geen ticket gescoord? Doe het hier en profiteer van de volle vroegboekkorting!

Op de hoogte blijven van de laatste ins and outs? Houd dan deze pagina en onze Facebookpagina goed in gaten. Hier delen we alles wat we voor jullie in petto hebben!

Naast gave stunts en activiteiten, mogen een flink aantal bars & cafés natuurlijk niet ontbreken op MOTORbeurs Utrecht 2018. Bekijk hier alle horeca. 
 

Stunt-activiteiten
sleutelsaloon

NIEUW: de Sleutel Saloon

Alles weten op het gebied van motorrijden, onderhoud en sleutelen? Kom dan naar de Sleutel Saloon!

Hier krijg je alle tips & tricks op het gebied van motoren en motorrijden, dus eigenlijk meer dan sleutelen alleen. Er vinden presentaties en kennisrondes plaats over onderwerpen waarover je altijd nèt iets meer zou willen weten. Zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een occasion, maar er worden ook live-testen gedaan en er wordt gesleuteld, waarbij je al je vragen kwijt kunt. 


Alle info over de Sleutel Saloon en het volledige programma vind je hier.


NIEUW: Moto Gymkhana

Na het grote succes van Moto Gymkhana op Dutch Motorcycle Festival, kun je dé motorsport uit Japan nu ook ervaren op MOTORbeurs Utrecht 2018! Kijk hoe profs een behendigheidsparcours afleggen. Op relatief hoge snelheid slingeren zij onder andere langs een rij pylonen.

Check het programma om te zien hoe laat Moto Gymkhana
per dag is.

 

 

 

 

 

moto-gymkhana
Kartbikes

NIeuw: kartbikes

Uit België komt de officiële Kartbike Experience, de hitformule van de kartbaan in Hasselt waar GP-coureurs als Livio Loi, Bo Bendsneyder en Xavier Simeon regelmatig komen trainen! En jij nu ook op het stuntterrein van MOTORbeurs Utrecht! Kartbiken? Inderdaad, een combinatie van karten en motorrijden! Het motordeel komt natuurlijk van het motorframe op twee wielen van een zogenaamde 'pitbike', met remmen op het stuur en een gashendel zoals je op de motor gewend bent. Plus natuurlijk de sensatie van motorrijden!

De baan is geopend alle beursdagen open: 

Donderdag  22 feb 10:30 t/m 20:00 uur (dicht van 17:00 tot 18:00 uur)
Vrijdag          23 feb 10:30 t/m 20:00 uur (dicht van 17:00 tot 18:00 uur)
Zaterdag      24 feb 10:30 t/m 17:00 uur
Zondag         25 feb 10:30 t/m 14:30 uur 

Nieuw: ervaar een wheelie op de simulator van Suzuki 

altijd al eens willen ervaren hoe het is om een wheelie willen maken? Grijp dan je kans op het stuntterein van MOTORbeurs Utrecht! Suzuki heeft namelijk een splinternieuwe wheelie simulator gebouwd waarop je alvast kunt oefenen. ;)

 


mini-trial

Motorbeurs mini trial 

Voor de vierde keer op rij kunnen de allerkleinsten vanaf drie jaar zelf rijden bij MOTORbeurs Mini Trial in samenwerking met Nonstop Motoren. Met de elektrische motoren kunnen ze zelf kleine obstakels overwinnen, voor de èchte mini’s zijn er zelfs zijwieltjes!

Nonstop Motoren is de importeur van de beroemde elektrische Osset trialmotoren en dus de aangewezen partij om dit kinderfeestje te laten slagen. Voor elke kindermaat hebben ze een motor en outfit bij zich. Kleine kinderen kunnen op de Osset Spider eerst op het zadel zitten, naarmate ze groter worden kunnen ze op de mini-trial motoren gaan staan en oefenen op hun motorbeheersing en evenwichtsgevoel. Kinderen kunnen op deze machines echt trial leren rijden! 

Ook stoer: na de rit in je trialkleding op de foto! MOTORbeurs Mini Trial is dit jaar te vinden in hal 9.  

Steile wand

Na 18 jaar als professioneel speedwayrijder te hebben gereden, wilde Henny Kroeze een nieuwe uitdaging aangaan. Het werd tijd om de vraag 'wat nu?' te beantwoorden. Na enkele jaren kwam het antwoord in de vorm van een steile wand, zoals deze te zien zal zijn op MOTORbeurs Utrecht. Er wordt tijdens MOTORbeurs Utrecht door de coureurs van de steile wand gereden op Indians uit 1924, 1926 en 1928 afkomstig uit en doorgegeven binnen eigen familie. Samen met dochter Kim Kroeze belooft Henny er een spectaculaire en nostalgische show van te maken.

Check het programma om te zien hoe laat de steile wand per dag is.

Steile wand
 
Suzuki-stuntteam

Suzuki Stuntteam

Het Suzuki Stuntteam bestaat uit 3 stuntrijders: Steven, Tom en Kimberly. Ze zijn weer van de partij en laten je tijdens MOTORbeurs Utrecht de vetste stunts op hun motoren zien! Heel vet: Kim heeft dit jaar voor de tweede keer meegedaan aan de wereldkampioenschappen "World Wheelie Records"  en heeft haar 1e vrouwelijke record van 246 km/per uur verbeterd naar 248 km/per uur! 

Altijd al eens willen voelen hoe het is om een wheelie te maken? Leg een tientje in en je mag tijdens MOTORbeurs Utrecht mee achterop! En als je dan helemaal verkocht bent, dan kun je op les bij het Suzuki Stuntteam. Binnen no time doe je dan zelf gave stunts!

Check het programma om te zien hoe laat het Suzuki Stuntteam per dag optreedt. 

Sickriders stuntshow

Wanneer de mannen van Sickriders een show geven weet je dat het gaaf gaat worden. Hun uitgebreide stunts gaan van wheelie's, stoppies, burnouts en stunts met een vuurring. Ook nemen ze de jongste stunter van Nederland mee: Djaylen van Geleen. Kortom; dat wil je niet missen! 

Tijdens MOTORbeurs Utrecht vind je buiten ze op het stuntterrein met o.a. een quad. De stunts met de vuurring vind je in het Thunderstrike café.

Check het programma om te zien hoe laat Sickriders Stuntshow per dag is.


sickriders
 
Gridgirl

Proefles tijdens MOTORbeurs Utrecht 2018

Elk jaar is BOVAG Try the Bike weer een enorm succes op MOTORbeurs Utrecht. En dat is natuurlijk ook logisch, want zo pak je gelijk je eerste motorrijles mee! Inschrijven, opstappen en rijden, zo simpel is het. Elk jaar zijn er honderden toekomstige motorrijders en motorrijdsters die hier hun eerste motorervaring opdoen.

Lees hier alles over BOVAG Try the Bike en check de opstaptijden.

 

Alex van den Broek Trialshow

Alex van den Broek is een absolute publiekstrekker. Zijn shows zijn al een paar jaar een vast onderdeel op MOTORbeurs Utrecht. Meters hoog door de lucht, maar ook balanceren op het voorwiel of achterwiel is voor Alex geen probleem. Alex geeft dit jaar shows in hal 12.  

Check het progrmma om te zien hoe laat Alex van den Broek per dag optreedt.

 

 

 

 

Alex-vd-broek
biker build off

Biker Build Off 

Tijdens Motorbeurs Utrecht 2018 is er weer een echte Biker Build Off. Het publiek kan live meekijken hoe er keihard gewerkt wordt in een compleet ingerichte werkplaats om twee custom bikes te bouwen in maar vier dagen! Het eerste team, bestaande uit studenten motorfietstechniek van het Koning Willem 1 College uit Den Bosch, bouwt een oude saaie Kawasaki GPZ 600 om tot een gave caferacer. Op de andere helft van de werkvloer bouwt het team van “Customworxs” aan een zwaar verwaarloosde Harley-Davidson Sportster die zij willen transformeren naar een coole jaren zeventig chopper.

De teams worden ondersteund door artiest “Royal Jack”, die gaat meehelpen om beide motoren onder toezicht van het publiek te voorzien van een paintjob of pinstripe. Het startsein wordt op donderdag 22 februari om 11.00 uur gegeven door een mystery guest uit de motorbranche. 

Globe of speed

Ook in de Globe of Speed gaat het gas er vol op. In een bizarre show schieten de motoren in een ijzeren ronde kooi rakelings voor, achter en vooral net niet op elkaar. Allemaal live op MOTORbeurs Utrecht 2018!

Check het programma om te zien hoe laat de Globe of Speed per dag optreedt.

 

 

 

 

Globe of speed
Gridgirl

GridGirl verkiezing: triple grid

Voor het vijfde jaar op rij organiseren MOTORbeurs Utrecht en het TT-Circuit Assen Gridgirlde GridGirl verkiezing. Om dat te vieren gaat de winnares dit jaar voor een unieke prijs: niet alleen gridgirl zijn bij de MotoGP, maar ook nog eens bij het World Superbike wereldkampioenschap én het prestigieuze British Superbikes kampioenschap! De nummers 2 en 3 zijn straks ook als VIP te gast bij al deze evenementen, maar staan dus niet op die unieke plek op de grid!

Lees hier alles over de GridGirl verkiezing en bekijk de 3 dames die nog in de strijd zijn.

 

 

Hot Rod city tour

Zelf ervaren hoe het is om in een originele Wenckstern mini-hotrod te rijden? Dat kan op MOTORbeurs Utrecht! Tijdens de beurs kun je dagelijks om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur een rondje toeren. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. 

Enthousiast? Meld je dan nu hier aan voor een gratis demo tour tijdens MOTORbeurs Utrecht! Wees snel, want aan één tour kunnen maximaal 4 personen meedoen. Eén persoon kan zich met maximaal 2 personen inschrijven. 

 
Hot Rod
 
ring-of-fire

Ring of fire

Altijd al eens getuige willen zijn van een gave stunt die je normaal alleen in actiefilms ziet? Bij ons zie je hoe een motorrijder door een brandende ring springt! Je bekijkt deze gave act in het spectaculaire café Thunderstrike in hal 12. 

Check het programma om te zien hoe laat de Ring of Fire per dag optreedt.

Flying High 

Niks is ons te gek bij MOTORbeurs daarom hebben we dit jaar een dame uitgenodigd die een sensationele acrobatische act hoog in de lucht doet. Deze act komt meerdere keren per dag voorbij in het spectaculaire café Thunderstrike in hal 12. 

Check het programma om te zien hoe laat de Flying High per dag optreedt.

 

 

 

 

 

Flying-high
Super-chikan

James "Super Chikan" Johnson

Dit jaar heeft Go Motorbiking de Blueslegende uit Clarcksdale MS James "Super Chikan" Johnson op de stand. Hij is headliner bij o.a. Ground Zero van Morgan Freeman en was recent te zien op tv toen Ozzy Osboure en zijn zoon bij hem op bezoek kwamen. Super Chickan Johnson speelt iedere dag een aantal sets op zijn zelfgebouwde gitaren in de gezellige stand in hal 12.Junior Riding Experience

Achterop bij papa of mama is leuk, maar natuurlijk is niks zo gaaf als zelf mogen motorrijden! Hiervoor hebben we op MOTORbeurs Utrecht de Junior Riding Experience, voor alle kinderen tussen 5 en 15 jaar. Ze hebben alles bij zich: motoren, helmen, kleding, echt alles. Onmisbaar in elke opvoeding! 

Lees HIER alles over de Junior Riding Experience.

CHECK HET PROGRAMMA OM TE ZIEN HOE LAAT DE JUNIOR RIDING EXPERIENCE PER DAG IS.

 

 

 

 

 

Junior Riding Experience
custom bike show

Custom Bike Show

MOTORbeurs Utrecht biedt Custom Bike eigenaren de mogelijkheid om hun motor tijdens de beurs aan dik 90.000 motorliefhebbers te showen, hoe kicken is dat?! Inmiddels zijn de mooiste en meest unieke  tweewielers geselecteerd! Benieuwd naar de verschillende categorieën? Klik hier!