header
header

Activiteiten

MOTORbeurs Utrecht 2018 stond weer bol van gave activiteiten! Het was een editie om nooit meer te vergeten. Op de hoogte blijven van de alle ins and outs voor de volgende editie? Houd dan onze Facebookpagina goed in gaten.  


Stunt-activiteiten
sleutelsaloon

NIEUW: de Sleutel Saloon

Alles weten op het gebied van motorrijden, onderhoud en sleutelen? Dan kon je terecht in de Sleutel Saloon!

Hier kreeg je alle tips & tricks op het gebied van motoren en motorrijden, dus eigenlijk meer dan sleutelen alleen. Er vonden presentaties en kennisrondes plaats over onderwerpen waarover je altijd nèt iets meer zou willen weten. Zoals bijvoorbeeld de aanschaf van een occasion, maar er werden ook live-testen gedaan en er werd gesleuteld, waarbij je al je vragen kwijt kon. 


Alle info over de Sleutel Saloon.NIEUW: Moto Gymkhana

Na het grote succes van Moto Gymkhana op Dutch Motorcycle Festival, kon je dé motorsport uit Japan ook ervaren op MOTORbeurs Utrecht 2018! Je kon kijken hoe profs een behendigheidsparcours afleggen. Op relatief hoge snelheid slingerden zij onder andere langs een rij pylonen. 

 

 

 

 

moto-gymkhana
Kartbikes

NIeuw: kartbikes

Uit België kwam de officiële Kartbike Experience, de hitformule van de kartbaan in Hasselt waar GP-coureurs als Livio Loi, Bo Bendsneyder en Xavier Simeon regelmatig komen trainen! En jij kon dat dus ook op het stuntterrein van MOTORbeurs Utrecht! Kartbiken? Inderdaad, een combinatie van karten en motorrijden! Het motordeel komt natuurlijk van het motorframe op twee wielen van een zogenaamde 'pitbike', met remmen op het stuur en een gashendel zoals je op de motor gewend bent. Plus natuurlijk de sensatie van motorrijden!
Nieuw: ervaar een wheelie op de simulator van Suzuki 

altijd al eens willen ervaren hoe het is om een wheelie willen maken? Dat kon op het stuntterein van MOTORbeurs Utrecht! Suzuki had namelijk een splinternieuwe wheelie simulator gebouwd waarop je alvast kon oefenen. ;)

 


mini-trial

Motorbeurs mini trial 

Voor de vierde keer op rij konden de allerkleinsten vanaf drie jaar zelf rijden bij MOTORbeurs Mini Trial in samenwerking met Nonstop Motoren. Met de elektrische motoren konden ze zelf kleine obstakels overwinnen, voor de èchte mini’s waren er zelfs zijwieltjes!

Nonstop Motoren is de importeur van de beroemde elektrische Osset trialmotoren en dus de aangewezen partij om dit kinderfeestje te laten slagen. Voor elke kindermaat hadden ze een motor en outfit bij zich. Kleine kinderen konden op de Osset Spider eerst op het zadel zitten, naarmate ze groter worden konden ze op de mini trial motoren gaan staan en oefenen op hun motorbeheersing en evenwichtsgevoel. Kinderen konden op deze machines echt trial leren rijden! 

Ook stoer: na de rit in je trialkleding kon je op de foto! MOTORbeurs Mini Trial was dit jaar te vinden in hal 9.  

Steile wand

Na 18 jaar als professioneel speedwayrijder te hebben gereden, wilde Henny Kroeze een nieuwe uitdaging aangaan. Het werd tijd om de vraag 'wat nu?' te beantwoorden. Na enkele jaren kwam het antwoord in de vorm van een steile wand, zoals deze te zien was op MOTORbeurs Utrecht. Er werd tijdens MOTORbeurs Utrecht door de coureurs van de steile wand gereden op Indians uit 1924, 1926 en 1928 afkomstig uit en doorgegeven binnen eigen familie. Samen met dochter Kim Kroeze werd het een spectaculaire en nostalgische show!Steile wand
 
Suzuki-stuntteam

Suzuki Stuntteam

Het Suzuki Stuntteam bestaat uit 3 stuntrijders: Steven, Tom en Kimberly. Ze waren weer van de partij en lieten je tijdens MOTORbeurs Utrecht de vetste stunts op hun motoren zien! Heel vet: Kim heeft dit jaar voor de tweede keer meegedaan aan de wereldkampioenschappen "World Wheelie Records"  en heeft haar 1e vrouwelijke record van 246 km/per uur verbeterd naar 248 km/per uur! 

Sickriders stuntshow

Wanneer de mannen van Sickriders een show geven weet je dat het gaaf wordt. Hun uitgebreide stunts gingen van wheelie's, stoppies, burnouts en stunts met een vuurring. Ook namen ze de jongste stunter van Nederland mee: Djaylen van Geleen. 

Tijdens MOTORbeurs Utrecht vond je ze buiten op het stuntterrein met o.a. een quad. De stunts met de vuurring vond je in het Thunderstrike café.


sickriders
 
Gridgirl

Proefles tijdens MOTORbeurs Utrecht 2018

Elk jaar is BOVAG Try the Bike weer een enorm succes op MOTORbeurs Utrecht. En dat is natuurlijk ook logisch, want zo pak je gelijk je eerste motorrijles mee! Inschrijven, opstappen en rijden, zo simpel is het. Ook dit jaar hebben honderden toekomstige motorrijders en motorrijdsters hun eerste motorervaring opgedaan.


 

Alex van den Broek Trialshow

Alex van den Broek is een absolute publiekstrekker. Zijn shows zijn al een paar jaar een vast onderdeel op MOTORbeurs Utrecht. Meters hoog door de lucht, maar ook balanceren op het voorwiel of achterwiel is voor Alex geen probleem. Alex gaf dit jaar shows in hal 12.  
 

 

 

Alex-vd-broek
biker build off

Biker Build Off 

Tijdens MOTORbeurs Utrecht 2018 was er weer een echte Biker Build Off. Het publiek kon live meekijken hoe er keihard gewerkt werd in een compleet ingerichte werkplaats om twee custom bikes te bouwen in maar vier dagen!

Het eerste team, bestaande uit studenten motorfietstechniek van het Koning Willem 1 College uit Den Bosch, bouwde een oude saaie Kawasaki GPZ 600 om tot een gave caferacer. Op de andere helft van de werkvloer bouwde het team van “Customworxs” aan een zwaar verwaarloosde Harley-Davidson Sportster die zij wilden transformeren naar een coole jaren zeventig chopper.


Globe of speed

Ook in de Globe of Speed ging het gas er vol op. In een bizarre show schoten de motoren in een ijzeren ronde kooi rakelings voor, achter en vooral net niet op elkaar. Allemaal live op MOTORbeurs Utrecht 2018! 

 

 

 

Globe of speed
Gridgirl

GridGirl verkiezing: triple grid

Voor het vijfde jaar op rij organiseerden MOTORbeurs Utrecht en het TT-Circuit Assen de GridGirl verkiezing. Om dat te vieren gaat de winnares dit jaar voor een unieke prijs: niet alleen gridgirl zijn bij de MotoGP, maar ook nog eens bij het World Superbike wereldkampioenschap én het prestigieuze British Superbikes kampioenschap! 

Lees hier alles over de GridGirl verkiezing.

 
Hot Rod city tour

Zelf ervaren hoe het is om in een originele Wenckstern mini-hotrod te rijden? Dat kon op MOTORbeurs Utrecht! Tijdens de beurs kon je dagelijks om 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur een rondje toeren. Deelnemers moesten minimaal 18 jaar of ouder zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. 
 

 
Hot Rod
 
ring-of-fire

Ring of fire

Altijd al eens getuige willen zijn van een gave stunt die je normaal alleen in actiefilms ziet? Bij ons zag je hoe een motorrijder door een brandende ring sprong! Je bekeek deze gave act in het spectaculaire café Thunderstrike in hal 12. Flying High 

Niks is ons te gek bij MOTORbeurs Utrecht. Daarom hadden we dit jaar een dame uitgenodigd die een sensationele acrobatische act hoog in de lucht deed. Deze act kwam meerdere keren per dag voorbij in het spectaculaire café Thunderstrike in hal 12. 


 

 

 

 

 

Flying-high
Super-chikan

James "Super Chikan" Johnson

Dit jaar had Go Motorbiking de Blueslegende uit Clarcksdale MS James "Super Chikan" Johnson op de stand. Hij is headliner bij o.a. Ground Zero van Morgan Freeman en was recent te zien op tv toen Ozzy Osboure en zijn zoon bij hem op bezoek kwamen. Super Chickan Johnson speelde iedere dag een aantal sets op zijn zelfgebouwde gitaren in de gezellige stand in hal 12.Junior Riding Experience

Achterop bij papa of mama is leuk, maar natuurlijk is niks zo gaaf als zelf mogen motorrijden! Hiervoor hadden we op MOTORbeurs Utrecht de Junior Riding Experience, voor alle kinderen tussen 5 en 15 jaar. Ze hadden alles bij zich: motoren, helmen, kleding, echt alles. Onmisbaar in elke opvoeding! 

Lees HIER alles over de Junior Riding Experience.


 

 

 

 

Junior Riding Experience
custom bike show

Custom Bike Show

MOTORbeurs Utrecht bood Custom Bike eigenaren de mogelijkheid om hun motor tijdens de beurs aan dik 90.000 motorliefhebbers te showen, hoe kicken is dat?!