Custom bike show

Custom Bike eigenaren opgelet!

MOTORbeurs Utrecht biedt Custom Bike eigenaren de mogelijkheid om hun motor tijdens de beurs aan dik 90.000 motorliefhebbers te showen, hoe gaaf is dat?!

Een vakjury kiest in elke categorie een nummer 1, 2 en 3. Daarnaast wordt er uiteraard de ‘Best of Show’ gekozen. Naast eeuwige roem en een gigantische beker ontvangt de winnaar in iedere categorie een prachtig prijzenpakket. Is jouw motor verkozen als 'the best of the best' dan krijg je een mooie prijs. Ook voor nummer 2 en 3 hebben we een gaaf prijzenpakket. 

Tijdens de show zal iedere motor geheel kosteloos professioneel gefotografeerd worden, dus dan ben je meteen voorzien van mooi presentatiemateriaal. 

De categorieën

Custom BikeBobber:
Geïnspireerd door de oude bobberstijl uit de jaren 1940-1950. Dit mag zowel een oude als een nieuwe motorfiets betreffen, die ontdaan is van alle overbodige onderdelen en accessoires. Spatborden mogen verwijderd of ingekort zijn. Een oude ‘look’ is een vereiste. Elk merk, model of type motor mag de basis vormen.

Custom BikeCafé Racer:
Geïnspireerd door de oude Engelse Café Racers uit de jaren 1950-1960. Lange tank, clip-ons en een zadel met een kontje en een opgevoerd motorblok zijn enkele typerende kenmerken. Elk merk, model of type motorfiets mag de basis vormen. Dit mag zowel een oude als nieuwe motorfiets betreffen die deze stijl nastreeft.

Custom BikeStreet Performance:
Deze klasse is bedoeld voor custom motoren waarbij het belangrijkste doel is om een motor te laten zien die veel vermogen heeft maar geschikt is voor gebruik op straat. De bouwer laat zien dat techniek, tuning, vermogen en wegligging geoptimaliseerd zijn. Elk merk, model of type motorfiets mag de basis vormen. Zowel sport, custom, dragrace stijl en dergelijke. Mag zowel een oude als nieuwe motorfiets betreffen die deze stijl nastreeft. Alle mogelijkheden om de motor te verbeteren qua wegligging en opvoeren zijn toegestaan, inclusief super chargers, turbo’s, NOS (lachgas injectie), benzine-injectie etc. 

(Bij voldoende inschrijvingen wordt gekeken of het mogelijk is om een aparte Streetfighter klasse in het leven te roepen!)

scrambleScrambler / Tracker:
Flat Trackers, Scramblers, Cross en Off Road, zelfs Brat Style invloeden vinden we terug in deze klasse, die meerdere stijlen verenigd in één motor kan hebben. Simpel ogend, met een ´Less is More´ uitstraling die slank en sportief is. Vaak met een knipoog naar de beroemde racemotoren als de flat track racers, met een laag breed stuur, voorzien van noppenbanden en een typerede tracker achterkant. Maar deze klasse is ook bedoeld voor sportieve, naked motoren met oude stijl (Firestone) banden en een lang, vlak zadel. Elk merk, model of type motorfiets mag de basis vormen. Mag zowel een oude als ook een nieuwe motorfiets betreffen die deze stijl nastreeft. Een mix van stijlen dus, die sportief, naked en klassiek oogt. 

 

Custombike

Specials:
In het bezit van zo’n bijzondere gepersonaliseerde custom bike dat hij niet in een van de andere categorieën past? Geen probleem, daar hebben we de categorie Specials voor in het leven geroepen. Jouw ‘one of a kind’ is zo prachtig en onderscheidend dat je je afvraagt waarom hij niet gewoon in productie wordt genomen. Elk merk, model of type motor mag de basis vormen, maar het moet dus wel zo'n speciale custom bike zijn dat hij niet thuispast in een van de andere categorieën.

 

Deelnamevoorwaarden:

 • Inschrijven kan tot en met maandag 12 februari.
 • De motor moet gebracht (woensdag 21 februari tussen 12.00 en 20.00 uur) en opgehaald worden (zondag 25 februari om 18.00 uur) op eigen gelegenheid.
 • De motor moet alle beursdagen aanwezig zijn (22 februari t/m 25 februari).
 • De motor mag niet op zelfgemaakte bakken worden geplaatst. 
 • De motor wordt voorzien van een bord met je technische gegevens, hierbij worden je ingevulde gegevens letterlijk overgenomen.
 • Het is niet de bedoeling dat er reclame of andere vormen van commerciële uitingen bij de motor geplaatst worden (flyers zijn wel toegestaan).
 • De motor wordt professioneel gefotografeerd tijdens de beurs (tenzij de eigenaar dit niet wil). De eigenaar ontvangt deze foto’s na afloop van het evenement. De foto’s mogen gebruikt worden door MOTORbeurs Utrecht voor promotionele doeleinden in de toekomst.
 • De motor mag niet op slot gezet worden, tenzij je niet mee wil doen aan de fotoshoot.
 • MOTORbeurs Utrecht stelt een onafhankelijke jury samen die de motoren zal jureren. Over de uitkomst wordt niet gecorrespondeerd.
 • De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 25 februari om 16.00 uur. Alleen wanneer je hierbij aanwezig bent maak je kans op de hoofdprijs. Je ontvangt 4 vrijkaarten voor MOTORbeurs Utrecht om aanwezig te kunnen zijn.
 • Op zondag om 18.00 uur kun je de motor dan direct weer meenemen.


Meedoen? 

Past jouw motor perfect in een van de bovenstaande categorieën? Meld je dan hier aan!