Kom naar het Multiwheels Motorscooter Parcours

Wil je wel eens weten hoe het is om een motor te besturen met drie of vier wielen? Kom dan naar het Multi Wheels Motorscooter Parcours! Zie hieronder welke motoren je kunt proberen. 

En wil je weten hoe laat je op kunt stappen? We geven je gelijk de tijden: 

Donderdag 23-2: 10.30 - 20.00 uur

Vrijdag 24-2: 10.30 - 20.00 uur

Zaterdag 25-2: 10.30 - 17.00 uur

Zondag 26-2: 10.30 - 15.00

Piaggio MP3 - trendsetter

Met de Piaggio MP3 introduceerde Piaggio in 2006 ’s werelds eerste motorscooter met dubbele voorwielen die kort daarna ook met het autorijbewijs B bestuurd mocht worden. Anno 2017 is de Piaggio MP3 er in uiteenlopende varianten, naar wens als 300cc of 500cc met krachtige en efficiënte prestaties, en in een stijlvolle Business- of juist sportieve Sport-uitvoering. Alle modellen zijn vanzelfsprekend voorzien van geavanceerde veiligheidsfeatures (ABS en traction control), optimaal comfort, ruimte, een moderne styling en de laatste technologieën.

 

Quadro - Motorbeurs Utrecht 

Quadro

Binnen de Quadro 3 en Quadro 4 is gebruik gemaakt van een nieuwe exclusieve technologie: Het  Hydraulic Tilting System ™ (HTS). In het ontwerp van Quadro wordt het HTS optimaal benut door het lage zwaartepunt en geminimaliseerd totaalgewicht, wat leidt tot een veilige rit met maximaal comfort. De motorfiets is het perfecte voertuig voor een dagelijkse rit door de stad.

Het HTS zorgt ervoor dat de twee voorwielen tegelijkertijd kantelen. Hierdoor wordt een stabiele zitpositie gegarandeerd. Met name ten tijde van slecht balans, natte wegen en bij het passeren van obstakels zoals verkeersdrempels,  tramlijnen en plassen. Ook de minder ervaren rijders zullen dus geen problemen ondervinden tijdens het rijden met Quadro.

De Quadro-modellen zijn uitgerust met een ruime buddyseat , die ruimte biedt voor twee jet-helmen of een grote bagagetas. Er zijn twee kleinere ruimten ingebouwd waarvan er één voorzien is van 12-Volts aansluiting voor het opladen van elektronische apparatuur.

Quadro-voertuigen zijn bestuurbaar door mensen met een B-rijbewijs, mits deze vóór 19-01-2013 is behaald. Na deze datum is een A-rijbewijs vereist.Piaggio Gilera - Motorbeurs Utrecht

Gilera Fuoco 500 LT

De Gilera Fuoco 500 is de enige motorscooter met drie wielen die de veiligheid van de scharnierende voorwielophanging (gepatenteerd door de Piaggio-groep), de prestaties van een 29 kW / 40 pk sterke eencilindermotor met elektronische brandstofinjectie, waterkoeling en dubbele ontsteking en de originaliteit van een uitermate sportief en compromisloos design combineert met een uitgesproken karakter. Daarbij komt nog het merkimago van Gilera, één van de bekendste Italiaanse scootermerken, dat wereldwijd talloze overwinningen heeft geboekt in de motorsport. De Gilera Fuoco 500 LT onderscheidt zich door de 465 mm brede voortrein en het integrale remsysteem, dat kan worden geactiveerd met het rempedaal. Dankzij deze bijzonderheid mogen ook houders van een gewoon autorijbewijs B de Gilera Fuoco 500 i.e. LT besturen.

Peugeot Metropolis
 peugot

De Peugeot Metropolis, de nieuwste driewieler van het merk met de leeuw, werd in november 2016 onthuld op het EICMA Motorsalon in Milaan. Deze scooter ademt de essentie van het scooterrijden en is geïnspireerd op Peugeots nalatenschap van high-end designs. Dit model had al een gevestigde reputatie als technologisch meest geavanceerde scooter op de markt en vergroot nu zijn voorsprong op de concurrentie met de nieuwe Euro4-versie, die een wijziging in de Europese emissienormen in zijn voordeel ombuigt en op het vlak van prestaties de lat nog hoger legt. Met een veiliger, comfortabeler en nog gestroomlijnder design wordt deze Franse scooter ongetwijfeld een succes op de weg en bij toekomstige rijders. Houders van rijbewijs B (behaald voor 2013) mogen direct de weg op met deze nieuwe Metropolis.
De belangrijkste innovaties aan de sowieso al high-spec Peugeot Metropolis omvatten onder meer het ABS-remsysteem (AntiBlokkeerSysteem). Ontwikkeld in samenwerking met marktleiders Continental (ABS-module) en Nissin (remklauwen voor- en achteraan), dit verbeterde systeem verzekert een superieure veiligheid voor de rijder door de remafstand bij 50 km/u met maar liefst 23% te verkorten in vergelijking met het SBC gecombineerde remsysteem (Synchro Braking Concept).
Dankzij de nieuwe 13’’ wielen krijgt de scooter een slanker design en worden zijn sportieve lijnen nog meer benadrukt. Grotere wielen verhogen niet alleen het comfort, maar dankzij een groter contactoppervlak met de weg ook de wendbaarheid en de stabiliteit van de scooter.