een motor bouwen en afbouwen op één dag!

CUSTOM WORXS

Tijdens MOTORbeurs Utrecht 2020 bouwen studenten elke dag een motor. Ben je benieuwd naar de voortgang en het eindresultaat? Neem dan niet alleen ’s ochtends maar ook ’s middags zeker nog een kijkje! Aan het eind van de (beurs)dag wordt de motor namelijk ook weer afgebouwd.

Sessies

Gedurende de dag wordt er gewerkt bij Custom worxs aan diverse sessies die zo’n 10-15 minuten duren waarna je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen.

Basiskennis elektronica
MotorcycleAcademy laat zien wat een zekering is en wat deze doet. Samen met het publiek gaan ze die controleren en vervangen. Na het volgen van deze sessie kun je dit voortaan zelf en ben je niet meer afhankelijk van anderen!

Custombouw
Je hoeft geen topmonteur te zijn om toch zelf aan je bike te kunnen sleutelen. MotorcycleAcademy laat zien hoe je een standaard Harley-Davidson Sportster met onderdelen uit de dikke catalogus van Motorcycle Storehouse eenvoudig omgebouwd wordt naar een gave shopper. Met benzinetanks, wielen en andere onderdelen in verschillende kleuren en modellen kun je zien hoe een bike er al heel snel compleet anders uit kan zien.

Suspension (vering)
Ook altijd al eens willen weten hoe je vering van de motor werkt? Heb je hier vragen over of wil je gewoon zien wat voor techniek in de schokdemper of voorvork zit? Kom dan naar de stand van Customworxs, want daar geeft de veringspecialist van Nederland, HK Suspension uit Tiel, antwoord op al je vragen.

Spaakwielen
Op de MOTORbeurs Utrecht geeft Jan van der Wiel van JVD Wheels dagelijks een sessie over spaakwielen. Je kunt hier zien hoe een spaakwiel wordt samengesteld en wordt gericht. Omdat spaakwielen niet onderhoudsvrij zijn, leer je hier ook hoe je de spaken kunt controleren en de vervolgacties hierop. Denk hierbij aan hoogte- en/of zijdelingse slagen en eventueel loszittende spaken. Verder laten zij zien hoe je met enkele kleine aanpassingen een totaal ander wiel krijgt. Dat kan door poedercoaten van velg en naaf of het monteren van zwarte (Black –Chrome) spaken. Ook het plaatsen van bredere velgen of andere diameters wordt behandeld. Uiteraard kun je ook je eigen problemen voorleggen.
Bekijk hier het tijdschema van CUSTOM WORXS.

CUSTOM WORXS wordt mogelijk gemaakt door:
MotorcycleAcademy: opleidingen en sleutelcursussen om zelf te leren sleutelen.
Royalkustomworks: custompaintjops, pinstriping en cursussen
HK suspension: onderhoud/revisie van voorvorken en schokdempers.
JVD Wheels: wielen spaken.
Motorcyclestorehouse: onderdelen, verkrijgbaar via je MCS dealer.
ProStreet Motorcycles: technische info.

WAT IS ER TE DOEN?

MEER ACTIVITEITEN

MOTORbeurs Utrecht is de grootste showroom van Nederland. Samen met heel veel motoren, vliegen de stunts, muziek, gezelligheid, koopjes, kennis & advies, shows en entertainment je om de oren.

Kidsparcours

Jong geleerd is oud gedaan! Dat geldt ongetwijfeld ook voor motorrijden, daarom is er dit jaar een speciaal kidsparcours voor de allerkleinsten (t/m 3 jaar). Hier kunnen zij zich vermaken met BMW GS driewielers en staan er Kawasaki en Yamaha race-loopfietsjes klaar.

Lees meer
SUPERMOTO

Dit jaar wordt het buitenterrein compleet nieuw ingericht en wordt het dé plaats voor èchte actie!

Eén van de meest spectaculaire takken van motorsport is supermoto: een combinatie van motorcross, speedway en wegrace. Een circuit bestaat uit een verhard en onverhard oppervlak met verschillende jumps.

Lees meer
BLIJF OP DE HOOGTE

Nieuws & acties

MOTORbeurs Utrecht is dé start van jouw motorseizoen. Van 20 t/m 23 februari 2020 ruik, voel en ervaar je hier voor het eerst de gloednieuwe modellen voor het aankomende seizoen.

Exposant