DE MOTOR PODCAST

Met meer dan 1,4 miljoen Nederlanders met een motorrijbewijs op zak zijn er voldoende verhalen om te delen. Dat bracht Peter en Dennis tot De Motor Podcast: de eerste Nederlandse podcast-serie over Motorrijden.

Peter en Dennis, allebei fervent motorrijder, gingen alle dagen on stage met bijzondere gasten en bezoekers in gesprek over hun motorpassie.

Zoals je dat van ze gewend bent, ging dat met de nodige zijwegen, humor en scherpte. Vragen uit het publiek? Met een beetje mazzel beantwoordden ze die ook.

Bekijk en beluister alle MOTORbeurs Utrecht specials van De Motor Podcast.

Aflevering #71

MOTORbeurs Utrecht is nog maar net open en we lopen MotoMyrt en de MotoGP Grid Girls al tegen het lijf.

Aflevering #72

De tweede special vanaf MOTORbeurs Utrecht. In ons glazen huis praten we met Yvonne Schmidt over de meest bijzondere elektrische motor van de beurs. Ook schuift Oscar Verkamman aan om te praten over zijn soloreizen door Azië en het Midden Oosten.

Aflevering #73

De derde special vanaf MOTORbeurs Utrecht. Mirjam Pol is de eerste Nederlandse vrouw die de Dakar Rally won. Ze is net een paar dagen terug van de laatste Dakar Rally, die ze ook weer won. Richard van Magic Motorcycles schuift ook even aan om bij te praten. Hij heeft weer mooie custom bikes gemaakt maar praat ons ook bij over het Sasha’s Bike Festival dat in Roemenië gaat plaatsvinden.

Aflevering #74

Tijdens een motortocht iemand tegenkomen met een doorgeladen pistool, Michel en Nadia van The Great Ride Along (hal 11) maakten het mee. Diana Postma (Dutch Minion and het Bike) is groot fan van Luxemburg en organiseert er mooie motortochten.

Aflevering #75

William is motoragent binnen Politie Team Motorondersteuning. Wat komt er allemaal kijken bij het vervoer van een VIP en heeft hij nog zin om privé op de motor te stappen? Avonturier Lobke Dijkstra geeft trainingen wildkamperen en praat over haar boek “Ik zag twee beren wildkamperen”. Ze slaapt het liefst in de natuur, zónder tent. Weet ze Peter en Dennis over te halen minder vaak voor een hotel te kiezen?

Aflevering #76

Hoe kun je je motorpassie inzetten voor het goede doel? “Hardtpatiënt” Kevin doet het. Ook spreken we bij toeval weer een (oud) motoragent die privé geniet van een BMW K100 (a.k.a. De Baksteen). Verder is Dennis bijna z’n stem kwijt na 2 beursdagen non-stop praten en twijfelt hij over een Yamaha YZF R1.

Aflevering #77

Motorcoureur Thom Molenaar praat ons helemaal bij over motorracen en zijn racecarrière in de IDM SSP300. Geniet hij naast het racen met zijn Kawasaki buiten het circuit ook van motorrijden op straat? We gaan dus even vol gas met Thom Molenaar, die vooral aan Peter uit moet leggen hoe de racewereld in elkaar zit. Dennis is al met enige regelmaat op het circuit en is stiekem wel een beetje jaloers op Thom.

Aflevering #78

Een aflevering met zandhappen, adventure en off-road training. Maar ook aandacht voor het off & on road fouten maken en speciale EHBO voor de motorrijder. Verder schuift een kritische luisteraar van De Motor Podcast aan en motormeid Anna vertelt over haar bijzondere zelf ontworpen caféracer BMW K100.

Aflevering #79

De uitslag van de poll is bekend! Moet Peter die prachtige Harley Davidson nou kopen of niet? Wie is de winnaar van de aankoopbedrag-actie en gaat er met een gratis motor naar huis? Rachel Jankowsky van MOTORbeurs Utrecht schuift voor de laatste keer aan, blikt met ons terug op 4 prachtige dagen en maakt de winnaars bekend!

Verder praten we met Tom Crooijmans. Hij is voorzitter van sectie Motoren van RAI Vereniging. Hoe booming is motorrijden in Nederland inmiddels? Moet het hele systeem rond het halen van een motorrijbewijs anders?

Het waren 4 pittige maar ook prachtige dagen op MOTORbeurs Utrecht. Ben je langs gelopen in onze mobiele studio? Dank!
Speciale dank aan onze stand-assistenten Vincent, Nisse, Corwin, Hans, Agnes en Rachèl!

Exposant