FLAT TRACK CLINIC

Op het Binnenterrein van Jaarbeurs Utrecht was een heuse Flat Track baan aangelegd. Flat Track Academy & Royal Enfield Slide School Benelux gaven een voorproefje op de Slide School die in maart open gaat. Tijdens deze clinic kon je in het kort de basis van Flat Track proeven en voelen hoe het is om op een Flat Track baan te rijden. Na een korte instructie ging je de baan op en zelf een aantal rondjes op één van de Royal Enfield motoren rijden.

 

Flat Track Academy demo powered by Royal Enfield
Daarnaast organiseerde de Flat Track Academy in samenwerking met Royal Enfield ook demo’s met ervaren rijders. Deze rijders zijn competitief bij de Dutch Flat Track Cup en internationale wedstrijden. In de demo’s lieten ze zien wat Flat Track is en wat voor niveau je kan bereiken door middel van lessen en instructies van de Flat Track Academy.

Er werd hierbij gereden op een ovale baan van 140 meter met Royal Enfield Himalayan motoren. Deze motoren hebben niet heel veel vermogen, waardoor de rijders dichtbij elkaar zullen blijven. Hierbij gingen de rijders slidend de bochten in om zo snel mogelijk de bocht uit te kunnen rijden. Zo waren er continu inhaalacties te zien zijn.

Exposant