TWEE STUDENTENTEAMS WERKEN AAN EEN ELEKTRISCHE MOTOR

Nova Electric Racing

Nova Electric Racing is een hecht team van 12 studenten met een passie voor het ontwerpen, bouwen en racen van een eigen elektrische racemotor met een volledig hernieuwbaar carrosserie. Wij zien een toekomst waarin we duurzaam, competitief motorracen kunnen gebruiken als middel voor techniek onderwijs voor studenten van alle leeftijden.

Tijdens de motorbeurs werd dit getoond aan de hand van twee activiteiten. Twee studenten uit het team werkten aan onze nieuwste motor. Zij lieten zien hoe de motor opgebouwd werd vanuit alle losse onderdelen en welke uitdagingen we tegenkwamen in het ontwerp.

 

Ural Electric

Eindelijk, een elektrisch aangedreven motorfiets met zijspan te koop! Zijspan rijden is helemaal terug en is een geweldige manier om er samen op uit te trekken. Vergeet kever, cabrio’s en andere vervuilers, deze knaloranje zijspan is snel, schoon en stil. De natuur en het avontuur lacht je tegemoet. Geniet in stilte van deze klassieke zijspan. De Ural Electric is een klassiek ogende zijspan motorfiets. Hij heeft een reikwijdte van meer dan 250 kilometer. Een sterke watergekoelde elektromotor vervangt de typische boxer benzine motor. Ural zijspannen worden in Kazachstan gebouwd en in Nederland (Enschede) geëlektrificeerd.

Exposant