MOTORJEANS IN ALLE SOORTEN EN MATEN

Geschreven door: Motorkledingcenter.

Een aantal jaar geleden was je bij het uitzoeken van een motorjeans zo klaar. Je had de keuze uit die ene wijdvallende motorjeans in denim blauw of – met een beetje mazzel – zwart. Vandaag de dag kan het uitzoeken van een nieuwe motorjeans flinke keuzestress opleveren door alle verschillende modellen. In dit blog vertel ik, Kelvin van MotorKledingCenter, wat meer over de verschillende stijlen en modellen. Zie het als een voorproefje voor de MOTORbeurs 2020 waar dit jaar het aanbod aan motorjeans nog groter zal zijn.

De grote motorkledingmerken gebruiken geheel terecht modetrends als uitgangspunt voor het ontwikkelen van hun nieuwe collecties motorjeans. Je kan motorjeans nauwelijks onderscheiden van je reguliere spijkerbroeken. Stap nummer 1 is om te kijken welke spijkerbroeken je zoal in de kast hebt hangen. Kijk dan naar vooral design en pasvorm. Dan weet je zeker dat je goed zit.

Naast de denim jeans verkopen we ook chino-broeken en worker modellen. Deze laatste twee modellen matchen goed bij retro/caféracer modellen en choppers. Maar ook op bijvoorbeeld motorscooters als je door de stad moet.

DE VERSCHILLENDE PASVORMEN

Over het algemeen zijn de pasvormen van motorjeans in te delen in 4 categorieën. Het loose fit model heeft een losse pasvorm en is daarom onwijs comfortabel. Deze pasvorm zie je vaker terug onder de chopper bikers. Door de wijde broekspijpen is het dragen van motorlaarzen geen probleem.

De regular fit pasvorm valt al ietsje minder wijd dan de loose fit. De broek loopt kaarsrecht naar beneden. In de meeste gevallen zijn laarzen nog onder de broekspijp te dragen.

De tapered fit pasvorm valt om de bovenbeen vergelijkbaar met de regular fit modellen. Vanaf de knieën naar beneden loopt hij overigens strakker toe. Hierdoor ontstaat een strakkere pasvorm bij het onderbeen. Motorsneakers staan dan ook hartstikke goed bij tapered fit motorjeans.

De Slim fit pasvorm is de meest strakke variant en valt over het boven- en onderbeen strak. Doordat de broeken voorzien zijn van stretch materiaal hebben ze een prettig draagcomfort.

MATEN MOTORJEANS

Voor zo goed als ieder persoon is er een motorjeans te vinden die geschikt is. Korte benen, lange benen en ook grote maten zijn allemaal mogelijk, maar de mogelijkheden verschillen per merk dus laat je zeker adviseren op de beurs door ons personeel. Dat kunnen ze als geen ander!

Wanneer je kortere benen hebt, kom je bijvoorbeeld bij de broeken van REV’IT! uit. Deze zijn in lengte maten 32 of verkort verkrijgbaar. In het geval van lange benen kan je ook terecht bij de jeans van REV’IT! met lengtematen tot 36. Ook voor grotere maten hebben we passende oplossingen. Denk aan de Booster motorjeans. En we nemen het allemaal mee naar de MOTORbeurs!