MOTORbeurs Utrecht | Brommers Kieken

In a nutshell

In de lente van 1911 investeert Teresa Benelli het volledige familiekapitaal in een werkplaats om haar zes zonen van een vaste baan te verzekeren. Zo werd het legendarische merk Benelli geboren ‘’in a nutshell’’.

Maar het merk uit Pesaro is natuurlijk nog veel meer. Meer dan 100 jaar baanbrekende modellen, geavanceerde technologieën, overwinningen en beroemde motorcoureurs.

Persoonlijkheid in
overvloed

Elke Benelli wordt ontworpen om te voldoen aan de eisen van elke motorrijder én om de ultieme rijervaring te creëren, terwijl ook belangrijke zaken als verbruik en respect voor de omgeving niet uit het oog verloren worden. Die uitdaging gaat Benelli elke dag aan!

Een Benelli heeft persoonlijkheid in overvloed en is direct herkenbaar.

Op de R&D-afdeling in het Italiaanse Pesaro werkt een team experts intensief samen, hier worden de meest innovatieve designconcepten uitgekiend die vervolgens in elke Benelli geïmplementeerd worden.

Ultramoderne fabriek

Sinds 2005 maakt Benelli deel uit van de QJIAN JIANG Group, China’s grootste motorfietsproducent.

De Q.J. Group produceert jaarlijks maar liefst 1.200.000 voertuigen, de 14.000 werknemers werken in een ultramoderne fabriek in Wenling, ongeveer 500 km van Shanghai.

De productiefaciliteit beslaat de oppervlakte van een kleine stad.

Innovatie, design
en technologie

Het historische, legendarische merk uit Pesaro verbreedt zijn horizon en ziet het groots. Helemaal klaar voor de uitdagingen van de toekomst combineert Benelli Italiaans karakter, design en engineering met de zakelijke aanpak en de globale visie van een grote groep als QJ.

De gloednieuwe modellen zijn stuk voor stuk geïnjecteerd met het DNA en de geschiedenis van Benelli, met een originele look, innovatie en de kroniek van een sterk merk. Benelli wil de wereld in beweging brengen en zijn klanten de toekomst in katapulteren. Benelli opent deuren voor vroegere, huidige en toekomstige motorfietsliefhebbers en dat doen ze met tweewielers die innovatie, designs en technologie samensmelten in een makkelijk te rijden motorfiets.

Exposant