MOTORbeurs Utrecht | Brommers Kieken

Rijke historie

Wij als MotoMondo zijn vereerd om het oudste traditionele motorfietsmerk Royal Enfield in de gehele Benelux te mogen vertegenwoordigen. MotoMondo is reeds jaren actief in de motorbranche en wij beschikken over alle faciliteiten om u als klant maar ook de dealer optimaal te bedienen. Laat u verleiden door de historie van Royal Enfield en geniet van de unieke beleving op de avontuurlijke Himalayan, de comfortabele Interceptor, de sportieve Continental GT of laat u informeren over de nieuwe Meteor.

Het van oorsprong Britse merk begon in 1901 met het fabriceren van motorfietsen en vestigde in 1955 een dependance fabriek, Enfield India, in India om aan de vraag naar motorfietsen voor het Indiase leger en andere overheidsorganen te voldoen.

Productie in India

Aanvankelijk werden de aangeleverde onderdelen uitsluitend geassembleerd, maar nadat de mallen en machines voor het 1954 model Bullet naar India werden verscheept maakte de fabriek in India de 350cc Bullets zelf. Toen in het Verenigd Koninkrijk in 1970 de fabriek zijn deuren sloot, werd de productie in India voortgezet.

In 1994 werd Enfield India onderdeel van de grote Eicher Engineering Group, die vrachtwagens, tractoren en andere industriële voertuigen fabriceerden. Zij investeerden stevig in nieuwe fabrieken en nieuwe machines en zijn tot op heden eigenaar van het nu ook in de rest van de wereld groeiende motorfietsmerk.

MotoMondo

Sinds 2019 is MotoMondo verantwoordelijk voor Royal Enfield in de Benelux en wij gebruiken onze jarenlange ervaring op het gebied van motorfietsimport om u en ook onze dealers optimaal te bedienen. Met een achttal dealers in Nederland verspreidt over het hele land bent u altijd verzekerd van een optimale service en staan ze klaar om u te woord te staan.

Exposant