MOTORbeurs Utrecht

Ontmoet jouw doelgroep op MOTORbeurs

MOTORbeurs Utrecht is dé start van het nieuwe motorseizoen! Motorliefhebbers laten zich inspireren om er ook in het nieuwe jaar weer op uit te trekken met hun motorfiets. De formule van dit event is een unieke mix van het nieuws van fabrikanten, de directe verkoop door dealers en het entertainment in combinatie met de horecafaciliteiten.

MOTORbeurs Utrecht is voor veel mensen een dagje uit waar ze het motorrijden vieren met vrienden en familie én waar veel geld wordt uitgegeven aan hun passie. Dé ideale gelegenheid dus om in contact te komen met jouw doelgroep.

Bekijk hier de factsheet van MOTORbeurs Utrecht 2020.

bezoekers
90000

Bezoekers op
de MOTORbeurs 2020

Motor
60%

Geeft het event
een 8 of hoger

eurolabel
56%

Deed een aankoop
op de beurs in 2020

winkelwagen
32%

Had in 2020 de intentie
om een motor te kopen

Wat kun je verwachten

Thema’s op MOTORbeurs UTRECHT 2023

Met een aangescherpt concept komt MOTORbeurs Utrecht sterker terug dan ooit. Met 5 inspirerende thema’s biedt het event mogelijkheden en inspiratie voor elk type motorliefhebber!

Motorbeurs Utrecht thema performance

Performance

In dit thema staan exposanten die alles te maken hebben met snelheid, een stoere uitstraling en activiteiten waarbij de adrenaline door je lichaam giert. De echte snelheidsduivels halen bij dit thema hun hart op en zien hier hoe je het maximale uit je motor haalt. Daarnaast vinden ze hier aanbieders en activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van hun vaardigheden, zodat ze een nog betere coureur worden met de juiste functionele uitrusting die gericht is op prestatie, maar waarbij de uitstraling ook zeker net zo belangrijk is.

10-20% van de motorrijders rijdt ook daadwerkelijk op dit type motoren, zij spenderen veel geld aan hun hobby / sport, kennen vaak alle technische ins en outs en hechten veel waarde aan de kwaliteit van hun motor en uitrusting. Daarnaast is meer dan de helft van alle motorrijders aangetrokken tot dit thema. Zij rijden zelf niet op dit type motor, maar volgen de motorsport wel actief.

Motorbeurs Utrecht thema explore

Explore

Explore biedt alles voor de motorrijders die  intensief met hun motor op pad gaan en (veel) tochten maken. Van enkele uren tot dagen op pad met de motor en  van high end tot back to basic, over de begaande paden en off road. Aanbieders van tours, overnachtingsmogelijkheden, functionele kleding met een mooie uitstraling, verzekeringen alle alles wat komt kijken bij een motortocht en -vakantie uitrusting zijn te vinden in dit thema.  Motorrijders in dit thema zijn op zoek naar een beleving met een goed verhaal, accessoires en uitzet afgestemd op hun type tochten.

55-60% van de motorrijders behoort tot het type motorrijders dat graag tochten maakt.

Motorbeurs utrecht thema customizing

Customizing

Unieke motoren, onderdelen en accessoires bieden de exposanten in dit thema aan. Want hier draait het allemaal om de uitstraling en is motorrijden echt een ‘way of living.’ Bij cumstomizing draait het om zien en gezien worden en het horen bij motorsubculturen. Deze bezoeker is bij de exposanten op zoek naar inspiratie, vakmanschap, gelijkgestemden en de beleving van deze lifestyle.

Minder dan 10% van de motorrijders behoort tot een subcultuur, maar de subculturen en motorrijders hebben een grote aantrekkingskracht op andere motorrijders omdat hun uitstraling en uitrusting vaak tot de verbeelding spreken.

Motorbeurs Utrecht thema urban

Urban & (e)Mobility

Exposanten die zich richten op de ‘gewone’ motorrijders zijn te vinden in dit thema. Van (regulier) onderhoud, deelconcepten, driewielers, woon/ werkverkeer tot verzekeringen en werk gerelateerde motoren. Hier vinden de motorrijders die hun motor ook van gebruiken om van A naar B te rijden alles. Ook zijn hier aanbieders te vinden op het gebied van e-mobility.

Maar liefst 70% van de motorrijders behoort (ook) tot deze doelgroep

Motorbeurs Utrecht thema community

Community

Samen motorrijden, saamhorigheid en gezelligheid daar draait het in dit thema om. Hier bieden verschillende communities en clubs zich aan die samen motorrijden als passie hebben. Liefhebbers van een bepaald merk of model, motorrijders die zich gezamenlijk inzetten voor goede doelen, (belangen)verenigingen, actiegroepen, motorrijders op zoek naar liefde, motormeiden, motorrijders met bepaalde geloofsovertuigingen etc. Hier kunnen motorrijders gelijkgestemde vinden en zich aansluiten.

Download de flyer >>

Ontdek hoe MOTORbeurs Utrecht helpt bij het behalen van jouw doelstellingen

PROEF DE SFEER

Aftermovie

MOTORbeurs Utrecht is een hele belevenis. Natuurlijk moet je dit zelf meemaken om het écht te begrijpen. Wil je nu alvast een voorproefje? Bekijk dan hieronder de aftermovie.

Meer weten?

Nieuwsgierig? Vragen of benieuwd hoe MOTORbeurs Utrecht jou help om je doelstellingen te halen? Neem contact op met Mark of Ruben, zij helpen je graag verder!

Mark rijkeboer

Accountmanager

+31 6 1033 5107


Ruben van de Pol

Accountmanager

+31 6 1127 2193


Exposant