Talkshow vaardigheden op reis – Onderhoud, wildkamperen & EHBO

Goed voorbereid op reis gaan klinkt heel verstandig, maar waar begin je? En wanneer ben je voldoende voorbereid? Op deze vragen geven we uitgebreid antwoord tijdens de ‘Talkshow vaardigheden op reis’. Samen met wildkampeerspecialiste Lobke Dijkstra en avontuurtrainer Albert Oosting gaat wereldreiziger Mitchel de Jager de diepte in. Hoe voorkom je dat het fout gaat? En zorg je dat je hier klaar voor bent? Hoe vind je mooiste wildkampeerplekjes en hoe neem je zo min mogelijk maar toch genoeg mee? Op al deze vragen en meer krijg jij antwoord tijdens deze talkshow.

Over Albert
Vanaf zijn 7e is Albert al aan het crossen over de Drentse velden. Na het behalen van zijn motorrijbewijs konden de reizen verder en langer. Bij defensie heeft hij het lesgeven geleerd. Nu geeft hij al jaren trainingen aan avontuurlijke motorrijders. EHBO voor motorrijders en zelf motorstoringen kunnen verhelpen zijn trainingen die je bij zijn bedrijf Adventure Shield kunt volgen. Tijdens Adventure Talks gaat hij graag met jullie in gesprek over waarom hij deze trainingen geeft.

Over Lobke
Met de motor de wijde wereld in. Alleen. Lobke deed het! 4 jaar was ze onderweg, zonder route, zonder vastomlijnd plan. Vrijheid! Overnachten deed ze in het bos, op de hei, aan een bergmeer, beschut tussen de muren van een oude ruïne. Eén keer zelfs in het stadspark.

Wildkamperen, slapen onder de sterren en soms ook onder het gebulder van onweerswolken … wakker worden met nieuwsgierige koeien aan je bed of wilde paarden die zich tegoed doen aan het frisse beekje waar jij gisterenavond nog in poedelde … een uil die zijn klauwen over je stuur klemt en je doordringend aankijkt, een eekhoorn die in je bagage snuffelt of er nog wat lekkers in zit … wildkamperen is prachtig.

Kom je de motor op plekken met een spectaculair uitzicht, dan wil je daar natúúrlijk ook kunnen blijven overnachten. Hoe je dat doet? Wat je ervoor nodig hebt, hoe je zorgt dat je gezond blijft én hoe je de natuur niet belast met jouw aanwezigheid, dat lees je in het boek ‘Ik zag twee beren … Wildkamperen’. Lobke bundelde haar kennis en ervaringen in een lekker leesbaar boek: herkenbaar voor doorgewinterde kampeerders en drempelverlagend voor beginnend reizigers. Door de sfeervolle foto’s wil je nog maar één ding: opzadelen en wegwezen!

Deze avonturierster van Hollandse bodem schuift aan op het Adventure Talks podium om de meest voorkomende beren van de weg te halen. Wil je alvast een kijkje nemen? Kijk op www.ikgawildkamperen.nl

 

 

Exposant