Talkshow Verre Reizen met Hendrik Hoekstra & Hans Go

Schrijvers Hans Go en Hendrik Hoekstra hebben allebei het avontuur van hun leven beleefd. Hans ging samen met zijn familie op de motor van Utrecht naar Xian (China). Aan de andere kant van de wereld reed Hendrik samen met zijn vrouw op een Twin Africa dwars door Zuid-Amerika. Tijdens de Talkshow Verre Reizen gaat wereldreiziger Mitchel de Jager met beide heren in gesprek over hun ervaringen, hoogtepunten en mooiste inzichten. Benieuwd hoe het is om samen met je familie een lange afstandsreis te maken? Of met je vrouw achterop door Zuid-Amerika te rijden? Kom naar de Talkshow Verre Reizen bij de Adventure Talks!

Over Hans
Enkele jaren geleden reden Hans Go en zijn zus Attie deze legendarische route naar Xi’an in China op de motor. Een reis van 17.000 kilometer door 14 landen. Van Utrecht naar Turkije lijkt het allemaal nog wel op Europa. Daarna passeer je Georgië, Armenië en Iran, maar ook Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan Kirgizië. Dan drie volle weken door China. Oude beschavingen en culturen wisselen van plek. Je bent onderdeel van bergpassen, ravijnen, woestijnwegen. En je bent altijd omringd door lokaal verkeer met alle eigenaardigheden. Het is een roadtrip die je leven verrijkt en verandert. Onderweg zijn problemen om op te lossen, maar ook gastvrije mensen die je helpen. Met humor en nieuwsgierigheid op de motor naar het verre oosten!

Over Hendrik
Hendrik en Manon vertrekken naar Alaska om vandaar samen op één motor af te rijden naar het meest zuidelijkste puntje van de wereld: Ushuaia. Ze hebben acht maanden de tijd om hun reis te volbrengen voordat hun werkgevers hen weer fris en fruitig op kantoor verwachten. De lange weg naar beneden kan beginnen. Een gezonde balans tussen discipline en nieuwsgierigheid zorgen voor onvergetelijke momenten op hun reis naar het einde van de wereld. Ze zien beren op de weg in Canada, stranden in de jungle van Guatemala en pakken een zeilboot door de Caraïben voordat ze vast komen te staan bij de grens met Ecuador. Gaan ze op tijd hun bestemming halen? In hun in 2021 verschenen boek schrijft Manon over de verschillende culturen, adembenemende landschappen en de mooiste ontmoetingen met mens en dier. Hendrik neemt de lezer mee in de praktische kant van het reizen. De onvoorspelbare techniek van de oude motor, corrupte grensovergangen en een huiveringwekkende lift van een psychopathische vrachtautochauffeur. Van het strakke asfalt in de Rockies tot de onbegaanbare gravelpaden in de Andes stuurt het stel hun trouwe tweecilinder naar Vuurland. Meer dan 35.000 kilometer zitten ze samen in het zadel van hun bepakte Honda ‘Twinny’. Een reis die hun kijk op de wereld, maar ook op elkaar, voor altijd zal veranderen.

Exposant