Als 9-jarige beginnen met motorcrossen?

Samantha Oerlemans (25) uit Tilburg was amper 9 jaar toen ze begon met motorcrossen. Vanuit daar is het allemaal heel snel gegaan.

Aangezien Samantha uit een echte motorcrossfamilie kwam, kon zij natuurlijk niet achterblijven. Op haar negende verjaardag kreeg ze van haar peetoom dan ook een eigen crossmotor. Niet alleen haar oom deed aan motorcross, maar ook haar neven en nichten waren al fanatiek aan het crossen.

De eerste zondag na haar verjaardag is Samantha met haar oom meegegaan naar de crossbaan om daar voor het eerst zelf te rijden. Al snel bleek dat ze hier veel plezier in had én er bovendien echt talent voor had.

Na een aantal weken trainen werd Samantha ingeschreven bij motorcross vereniging MAC de Grensjagers. Ze kon hier het seizoen vanaf het begin af aan meedoen en behaalde in de eerste race gelijk al de eerste plek. Haar eerste seizoen kon niet beter beginnen én niet beter eindigen. Het lukte Samantha zelfs om na het eerste seizoen al het club kampioenschap van haar klasse te winnen en daarmee gelijk de eerste grote prijs mee naar huis te nemen.

Wedstrijden en overwinningen

De overwinning smaakte naar meer en dit was het begin van meerdere crosswedstrijden. Dat ze er talent voor had was al duidelijk en uiteindelijk heeft Samantha ruim 30 prijzen gewonnen. Ondanks alle prijzen blijft het winnen van het clubkampioenschap als jong meisje de absolute topper.

De vrijheid én de kick

Na twee en half jaar motorcrossen moest Samantha er helaas toch mee stoppen. Naast dat de sport behoorlijk wat kosten met zich mee bracht was het ook niet meer te combineren met de middelbare school. Nu een paar jaar later mist ze het nog steeds, vooral de vrijheid én de kick. 

Ook beginnen met motorcross?

Twijfel je om ook te beginnen met motorcross? Kijk bij wedstrijden om te zien hoe alles in zijn werking gaat. Probeer het een keer uit en geniet van de ervaring. Maar pas op, als je de smaak eenmaal te pakken hebt… dan kun je niet meer zonder.

—-

Ben jij helemaal gek van motors én heb je een tof verhaal wat je wilt delen? Stuur dan een mailtje naar info@motorbeursutrecht.nl Misschien zie je jouw verhaal dan binnenkort hier terug!