CUSTOM BIKE: Yamaha diversion 900

CUSTOM

Bas vertelt over zijn Yamaha diversion 900.

Deze Yamaha diversion 900 begon zijn rij carrière als elke andere diversion 900 en dat is als een prima woon en werk motor. Maar na een paar jaar veranderde dat in alleen een woon werk motor bij de vorige eigenaar. Deze man was al met pensioen en reed nog drie dagen in de week als vrachtwagenchauffeur. 

Echter kreeg deze man een hartaanval en is hij naast de motor overleden. Waarna zijn vrouw hem op internet heeft gezet en wij hem voor een gunstige prijs over hebben kunnen nemen. 

Aangezien dit al de 3e diversion 900 is die we gehad hebben was het eerste idee om hem op te knappen en hem zelf te gebruiken of iemand anders er blij mee te maken. Maar ik wilde al een tijd een motor verbouwen en hem naar eigen idee te maken. Mijn vader had daar echter wat moeite mee omdat hij het zonde vond. Maar na mijn enthousiasme en het vertellen van de ideeën zijn we hem toch uit elkaar gaan halen. We hadden voorafgaand wel wat voorwaarden gesteld namelijk 1: hij moet af en 2: hij moet gewoon rijbaar zijn.

Het uit elkaar halen ging niet helemaal zonder slag of stoot want de vorige eigenaar liet hem zeker goed onderhouden achter, maar in het wassen of poetsen was hij duidelijk minder goed. Echt een woon-werk motor dus. 

Dus na hard ploegen en zwoegen en vooral proberen is er toch wat moois uitgerold en draagt hij tegenwoordig de naam Yamaha diversion 900 Tabernas. Deze naam komt van de enige woestijn in Europa waar ook verschillende western films zijn opgenomen zoals the good, the bad and the ugly.