Een motorverzekering kiezen

Iedere weggebruiker moet verzekerd zijn. De manier waarop en waarvoor je verzekerd bent kan erg verschillen. Wanneer je als motorrijder, zeker ook als beginnende motorrijder, je motor wilt verzekeren, kun je veel verschillende keuzes maken. Die keuzes zorgen er wel voor dat je, net als bij andere verzekeringen, de tijd moet nemen om je goed te oriënteren. Het is per slot van rekening het belangrijkst dat je goed en snel geholpen wordt in geval er iets aan de hand is.

Wat is het verschil tussen een WA, WA+ beperkt Casco of Allrisk verzekering?

Het is in Nederland verplicht om je motor minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) te verzekeren. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met je eigen motor bij anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen motor wordt niet vergoed. Met een WA + beperkt casco dekking zijn ook verschillende schades aan je eigen motor verzekerd, zoals brandschade en diefstal. Schade aan je eigen motor die door eigen schuld ontstaat, valt echter niet onder deze dekking. Wanneer je kiest voor WA + volledig casco, ook wel Allrisk genoemd, ben je voor nagenoeg alle motorschades verzekerd. Denk aan verkeersschade door eigen schuld, vandalisme, schade door onbekende daders en aanrijdingen met wilde dieren. Dat geeft een gerust gevoel.

Welke keuzes zijn er nog meer als het om een motorverzekering gaat?

Je kunt op basis van de goedkoopste verzekering een keuze maken, maar vaak houdt dat in dat er meer beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen, zoals extra sloten of het gebruik van een grondanker. Meestal wordt gekozen voor een goede mix van gunstige voorwaarden, een scherpe premie en goede service. Neem bijvoorbeeld de motorverzekering van ZelfverzekerdMotorrijden.nl, gespecialiseerd in het aanbieden van motorverzekeringen. Bij deze motorverzekering kun je naast de standaard basiskeuzes, zoals pechhulp, rechtsbijstand of een opzittendenverzekering, ook profiteren van gratis dekking van accessoires tot €1.250,- en een uitgebreide dekking voor helm, motorkleding en bagage. Ook is de service door de jarenlange ervaring in de markt beproefd. Kortom, kies niet alleen op basis van prijs, maar voor een combinatie die het beste bij jouw persoonlijke situatie past, zodat je optimaal van het motorrijden kunt genieten.