MOTORbeurs Utrecht 2023: van eerste motorles tot motorstunts

Deel

Gekopieerd

Geschreven door: MOTORbeurs Utrecht

Utrecht, 27 december 2023 – Het grootste motorwalhalla van Nederland staat in de startblokken. Van donderdag 23 februari tot en met zondag 26 februari 2023 is Koninklijke Jaarbeurs, na twee edities afwezigheid door corona, het trefpunt voor motorrijders. Rachel Jankowsky, beursmanager: “Genieten van ronkende motoren en je passie delen met andere liefhebbers. Bezoekers kunnen hun hart weer ophalen aan de nieuwste motoren, spectaculaire shows en activiteiten. Of je nu een beginnende of een ervaren motorrijder bent, deze editie van de MOTORbeurs Utrecht is er voor ieder type motorrijder.”

Vijf thema’s centraal: voor ieder type motorrijder wat wils
Dit jaar is de beurs ingedeeld in vijf thema’s om aan te sluiten bij de behoeften en verwachtingen van verschillende type motorrijders. Rachel Jankowsky: “Naast reguliere merken en dealer stands nemen de thema’s ieder hun eigen plek in. Zo ontdekken bezoekers bij ‘Explore’ alles voor het maken van kilometers, van hotelhoppen in Duitsland tot rally rijden in Marokko. Voor iedereen die graag aan zijn motorfiets sleutelt, is er het thema Customizing met onder andere special paint en pinstriping. ‘Performance’ richt zich op snelheidsduivels en competitie. Iedereen die het maximale uit zichzelf en uit hun machine wil halen, is hier aan het goede adres. Bij ‘Community’ draait het om het sociale aspect van samen motorrijden.”

Zien en beleven op MOTORbeurs Utrecht: van je eerste lessen tot het pimpen van je motor
Op MOTORbeurs Utrecht zijn diverse activiteiten die motorliefhebbers kunnen ondernemen. “Van een eerste motorles bij de BOVAG tot aan het verbeteren van technieken als een echte trialrijder. Ook staan vakexperts klaar om motorliefhebbers te inspireren op welke manier ze hun motorfiets nog mooier, gekker en unieker kunnen maken. Daarnaast wordt dit jaar een speciale Motor Podcast live op de beurs opgenomen met bijzondere gasten en bezoekers die met elkaar in gesprek gaan over hun motorpassie”, licht Rachel Jankowsky toe.

Introductie elektrische modellen
Binnen de motorbranche komen steeds meer elektrische merken op de markt. Ook gevestigde namen introduceren elektrische motorfietsen. Rachel Jankowsky: “In het thema eMobility, innovatie & duurzaamheid, zoomen we hier op in. Er is ook aandacht voor andere ontwikkelingen, zoals lichte en oersterke kuipdelen, gemaakt van milieuvriendelijk materiaal of een speciale compound waar geen bandenwarmers meer voor nodig zijn.”

Nieuw: indoor navigeren met de Jaarbeurs Live app
Voor het eerst maakt de organisatie van MOTORbeurs Utrecht gebruik van de zogeheten Jaarbeurs Live app. Bezoekers kunnen met deze app makkelijk navigeren over de beursvloer. Het helpt ze exposanten te vinden die aansluiten bij de productcategorie die ze zoeken en ingeven in de app. Een geprinte beursplattegrond is hiermee overbodig geworden. Bovendien kunnen ze met de app hun eigen programma samenstellen en biedt de app informatie over praktische zaken als parkeren en tickets.