Veelgestelde vragen

Hieronder vind je alle veelgestelde vragen over MOTORbeurs Utrecht. Scroll naar beneden voor alle vragen, staat je vraag er toch niet bij neem dan contact op via de Chat of mail naar Vistor Service: info@jaarbeurs.nl.

Algemeen

Wanneer is MOTORbeurs Utrecht?

De volgende editie van MOTORbeurs Utrecht is 20 t/m 23 februari 2025.

Wat zijn de openingstijden?

Donderdag en vrijdag: 10:00 uur – 22:00 uur

Zaterdag en zondag: 10:00 – 18:00 uur

Waar is MOTORbeurs Utrecht?

MOTORbeurs Utrecht is in de Jaarbeurs in Utrecht.

Koninklijke Jaarbeurs
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

Voor wie is MOTORbeurs Utrecht?

MOTORbeurs Utrecht is voor iedereen die houdt van motoren, motorrijden of aanverwante activiteiten.

Voor welke leeftijd is MOTORbeurs Utrecht?

MOTORbeurs Utrecht is voor alle leeftijden. Ook kinderen zijn welkom, kinderen onder 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene.

Tickets

Vanaf wanneer kan ik tickets bestellen?

Vanaf najaar 2024 kun je weer tickets bestellen voor MOTORbeurs Utrecht.

Bereikbaarheid & parkeren

Hoe bereik ik Jaarbeurs?

Jaarbeurs is op diverse manieren te bereiken. Met de auto, motor, fiets, openbaar vervoer en te voet. Bekijk hier de mogelijkheden.

In verband met beperkte parkeergelegenheid raden wij aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de P+R locaties in de buurt.

Zijn er parkeerplekken bij Jaarbeurs?

Kom je met de auto naar Jaarbeurs, dan is het handig om van tevoren te kijken welk parkeerterrein  beschikbaar is bij Jaarbeurs. Vanwege bouwwerkzaamheden is er beperkte parkeercapaciteit bij Jaarbeurs. Het is daarom beter én voordeliger om te kiezen voor een P+R met een bus- of tramverbinding of voor het openbaar vervoer.
Jaarbeurs Utrecht is ook heel gunstig gelegen t.o.v. het NS station. In de NS Spoordeelwinkel is binnenkort een speciale combi-deal te koop waarbij je voordeliger met de trein reist én MOTORbeurs Utrecht bezoekt.

Hoe kom ik met het openbaar vervoer bij Jaarbeurs?

Jaarbeurs is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. De locatie ligt pal naast station Utrecht Centraal en er stoppen doorlopend bussen en trams bij halte Jaarbeursplein.

Kom je met de trein? Dan volg je vanaf station Utrecht Centraal de borden ‘Jaarbeursplein’. Binnen enkele minuten sta je in de Jaarbeurs.

Check voor je vertrek actuele reistijden- en informatie of plan je reis via 9292.

Welke P&R locaties zijn dichtbij Jaarbeurs?

Er zijn verschillende P&R locaties rondom Jaarbeurs. Allen hebben een goede en snelle verbinding van en naar Jaarbeurs. Bekijk de locaties:

Zijn er mindervalide parkeerplaatsen bij Jaarbeurs?

Op P4 zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig. Op vertoon van een mindervalidenparkeerkaart kun je hier parkeren, mits de pashouder van de parkeerkaart aanwezig is. Het is niet mogelijk om vooraf mindervalidenparkeerplaatsen te reserveren. Voor mindervalide bezoekers willen we benadrukken dat parkeren niet gratis is, maar tegen het reguliere parkeertarief. Lees meer over de mindervaliden parkeerplekken via de site van Jaarbeurs.

Toegang & Faciliteiten

Hoe vind ik mijn weg in Jaarbeurs?

Het handigste is om de Jaarbeurs Live app te downloaden. Met deze app kun je in de Jaarbeurs zien waar je bent en waar je naartoe wil.

Kan ik een rolstoel lenen bij Jaarbeurs?

Ja, dit is mogelijk bij de EHBO bij entree Oost. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar en ze zijn niet te reserveren.

Zijn huisdieren en hulphonden toegestaan in de Jaarbeurs?

Huisdieren zijn niet toegestaan op de beurs. Hulphonden zijn wel welkom.

Zijn er invalidenparkeerplaatsen?

Op P4 zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden aanwezig. Op vertoon van een mindervalidenparkeerkaart kun je hier parkeren, mits de pashouder van de parkeerkaart aanwezig is. Het is niet mogelijk om vooraf mindervalidenparkeerplaatsen te reserveren. Voor mindervalide bezoekers willen we benadrukken dat parkeren niet gratis is, maar tegen het reguliere parkeertarief

Vanaf P4 kan je over brug naar de entree West van het Beurs- en congresgebouw. We begrijpen dat toegankelijkheid voor iedereen belangrijk is. Daarom bieden we de mogelijkheid voor het gebruik van een lift om over de brug te gaan. Op de lift hangt een telefoonnummer dat je kunt bellen om de lift te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er een korte wachttijd kan zijn voordat de lift gebruikt kan worden.

Wanneer je op tijd moet zijn, raden we aan om je bezoek goed te plannen. Plan ruim de tijd in om even te wachten op de lift, zodat je ontspannen naar het evenement kan.

Is MOTORbeurs Utrecht toegankelijk voor mindervaliden?

Iedereen is welkom bij MOTORbeurs Utrecht en wij streven ernaar dat het event toegankelijk is voor iedereen! 

Invalidenparkeerplaatsen
Op P4 zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. P4 ligt het meest in de buurt van Ingang West.  

Het is niet mogelijk vooraf invalidenparkeerplaatsen te reserveren. Bekijk de plattegrond om te zien waar de parkeerterreinen liggen. 

Invalidentoiletten Jaarbeurs
Bij het Event & Exhibition Centre is in elke hal een invalidentoilet aanwezig. Daarnaast is er in de centrale hal bij Entree Oost naast de vijver ook een invalidentoilet die tijdens MOTORbeurs Utrecht open is.

Ik heb begeleiding nodig, mag mijn begeleider gratis mee?

Ja, deze mag gratis mee naar binnen.

Mag er in de Jaarbeurs gerookt worden?

Nee, er mag in alle binnenruimtes van Jaarbeurs niet gerookt worden.

Is er een garderobe?

Jaarbeurs heeft bewaakte garderobes waar je een jas en/of bagage tegen betaling kwijt kunt. Garderobes bevinden zich bij entree west en entree oost in het Event & Exhibition Centre. De garderobes zijn geopend tijdens MOTORbeurs Utrecht. Daarnaast zijn er in het Event & Exhibition Centre lockers te huur.

Tevens zal er tijdens MOTORbeurs Utrecht ook een speciale helmengarderobe komen.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Deze zijn per dag te huur en te vinden bij het Event & Exhibition Centre lockers te huur.

Is er gratis wifi beschikbaar in de Jaarbeurs?

Ja, er is een Jaarbeurs WIFI beschikbaar.

Waar vind ik de gevonden voorwerpen?

Ben je iets vergeten of verloren tijdens je bezoek aan Jaarbeurs, bekijk dan de website iLost. Hier vind je dagelijks een update over alle gevonden voorwerpen bij Jaarbeurs.

Voor vragen kun je terecht bij Vistor Service via: info@jaarbeurs.nl.

Exposant